Miljö och hållbarhet

Jorden ger oss liv och delar med sig till oss av alla dess tillgångar.

För att kunna förbättra miljöns tillstånd, minska vår överkonsumtion och avlasta vår överexploaterade planet måste vi börja göra medvetna och genomtänkta val samt förändringar som hjälper oss att upprätthålla dess välbefinnande, för oss och för kommande generationer.

Detta vill Soffdrömmar självklart vara med att påverka genom väl medvetna val som skall genomsyra allt vi gör!

Schysst rätt igenom!

Soffdrömmar vill förmedla kvalitet, komfort och design men också det goda i livet såsom omtanke och visat genuint intresse till dig som kund i allt vi gör. Men för oss är det också av största intresse att värna om vår jord, varandra och vårt klimat samt hur vi tar hand om vår natur och våra djur på bästa tänkbara sätt. Det kallar vi, schysst rätt igenom.

Det innebär att vi ställer otroligt höga krav på samtliga av våra leverantörer och för alla som är med i processen att ta fram en soffa till våra kunder.
Vi tror på kvalitet då det ger en soffa som håller längre över tid vilket minskar vårt klimatavtryck, men också att en otroligt skön sittkomfort gör att man både uppskattar och behåller sin soffa mycket längre, då är vi alla med och bidrar till minskat klimatavtryck.

Överkonsumtion är ett stort problem i samhället, detta vill vi vara med att minska genom att enbart producera upp det en kund beställer och därmed inte producera upp en massa lagersoffor som riskerar att behövas säljas ut, alternativt bli till slit och släng. Vi beställer enbart hem exakta mått av det tyg du väljer till er soffa och på så sätt säkrar vi att inga onödiga tygmängder blir liggandes. Vår tygleverantör jobbar aktivt med projektet Save the planet som är en samling tyger skapade med miljön och dess skydd i åtanke. Att vårda vår planet har uttryckts i återvunna tyger, vars hållbara produktion bidrar till att minska vatten, elförbrukning och koldioxidutsläppen till atmosfären.

Flertal utav våra soffor innehåller dun och fjäder och därför används enbart dun ifrån vår tillverkare Burhéns som är certifierat av RDS, Responsible Down Standard som är den högsta standarden på etisk behandling av djur.
Det är en certifiering som följer dunet från slakthuset till färdig produkt. Fåglarna föds upp för sitt kött, dunet är en bi-produkt. RDS kollar på välmående av fåglarna och ser till att farmarna lever upp till de fem friheterna för djur. Ingen levande plockning av dun och ingen tvångsmatning.

Vår ambition är att värna om vår jord och varandra på bästa tänkbara sätt, det kallar vi schysst rätt igenom helt enkelt!